ArcheoSupport bv
Postbus 41091
9701 CB GroningenMob.06-29060092

ArcheoSupport

Joshua Veldhuis

Joshua VeldhuisNaam: drs. Joshua R. Veldhuis
Telefoon: 050-3130892

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwalificatie: vuursteenspecialist (senior), natuursteenspecialist (senior), projectleider (senior).

Opleiding: Doctoraal examen Pre- en Protohistorie van Noordwest-Europa, Groninger Instituut voor Archeologie, Rijksuniversiteit Groningen.

Joshua Veldhuis is senior specialist op het gebied van vuurstenen en natuurstenen artefacten. Met meer dan tien jaar werkervaring als specialist heeft hij de ervaring en kundigheid om zelfstandig te werken. Als senior specialist kan hij alle elementen van zijn vakgebied vervullen: van een materiaalscan of uitgebreide determinatie, naar interpretatie van de artefacten en de verspreidingspatronen, tot publicatie van de verkregen gegevens binnen een opgravingsrapport in relatie tot andere materiaalcategorie√ęn en de sporen en structuren. Zoals blijkt uit zijn publicatielijst heeft hij ervaring met het determineren van vuurstenen en natuurstenen artefacten uit de archeologische perioden laat-Paleolithicum tot en met Nieuwe Tijd.

Buiten zijn werk als specialist heeft hij tevens een ruime ervaring met archeologische opgravingen. Direct na het afronden van de studie kwam hij bij ARC bv in dienst als veldtechnicus. Vanaf 2003 werd hij tevens ingezet als veldarcheoloog (teamleider) bij grote opgravingen. Dit resulteerde in een volledige promotie naar projectleider in 2008. Binnen een opgraving kan hij functies vervullen zoals projectleider, veldarcheoloog (teamleider) en analoog veldtechnicus.

Publicatielijst Joshua Veldhuis