ArcheoSupport bv
Postbus 41091
9701 CB GroningenMob.06-29060092

ArcheoSupport

Hijlke Buitenhuis

Hijlke BuitenhuisNaam: dr. Hijlke Buitenhuis

Tel: 050–5710611
Mobiel: 06-13854885
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kwalificatie: senior specialist archeozoölogie.

Opleiding: doctoraal examen biologie Rijksuniversiteit Groningen en doctoraat in de archeozoölogie 1988, Biologisch-Archaeologisch Instituut, Rijksuniversiteit Groningen.

 

In zijn werkzame jaren heeft Hijlke vooral kennis opgedaan op het gebied van de archaeozoölogie van het Nabije Oosten en van Nederland en West-Europa. Door zijn brede kennis heeft hij binnen het voormalige ARC bv een bijdrage kunnen leveren aan interdisciplinair onderzoek. Ook zijn internationale contacten worden zeer op prijs gesteld.


Voor ARC bv heeft hij sinds 1998 voor vrijwel alle opgravingen waarbij archeozoölogisch materiaal werd gevonden, dit geanalyseerd en gepubliceerd in de ARC-Publicaties en ARC-Rapporten. Hierbij was vooral zijn kennis van zoogdieren, en speciaal van schaap en geit, van essentieel belang. In de loop van de jaren is deze kennis alleen nog maar uitgebreid.

Voor determinatie-doeleinden heeft Hijlke een kleine eigen collectie dierlijk botmateriaal beschikbaar, en een zeer grote literatuurcollectie op het gebied van anatomische indentificaties. Daarnaast kan hij een direct beroep doen op de collectie van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Publicatielijst Hijlke Buitenhuis