Opleiding: Doctoraal examen pre- en protohistorie,Groninger Instituut voor Archeologie, Rijksuniversiteit Groningen.
Van 1992 tot 1998 was Adrie gastonderzoeker bij het Groninger Instituut voor Archeologie, RUG. Tijdens deze periode heeft ze onder andere meegewerkt aan diverse opgravingen, een deel van het laatneolithische aardewerk uit Kolhorn (N.-H.) bestudeerd en uitgewerkt (Enkelgraf-cultuur) en in opdracht van de Provincie Drenthe meegewerkt aan een (archeologische) inventarisatie van alle Drentse essen. Vanaf 1998 werkte ze bij Archaeological Research & Consultancy (ARC bv), eerst als senior projectleider en vanaf 1999 ook als specialist prehistorisch aardewerk (senior). Daarnaast verzorgde ze tussen 2002-2010 de technische en inhoudelijke redactie en de autorisatie van de ARC-Publicaties. Ze heeft voor de SIKB meegewerkt aan de Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie, versie 3.1.
Kwalificatie: vuursteenspecialist (senior), natuursteenspecialist (senior), projectleider (senior).
Opleiding: Doctoraal examen Pre- en Protohistorie van Noordwest-Europa, Groninger Instituut voor Archeologie, Rijksuniversiteit Groningen.
Joshua Veldhuis is senior specialist op het gebied van vuurstenen en natuurstenen artefacten. Met meer dan tien jaar werkervaring als specialist heeft hij de ervaring en kundigheid om zelfstandig te werken. Als senior specialist kan hij alle elementen van zijn vakgebied vervullen: van een materiaalscan of uitgebreide determinatie, naar interpretatie van de artefacten en de verspreidingspatronen, tot publicatie van de verkregen gegevens binnen een opgravingsrapport in relatie tot andere materiaalcategorieën en de sporen en structuren. Zoals blijkt uit zijn publicatielijst heeft hij ervaring met het determineren van vuurstenen en natuurstenen artefacten uit de archeologische perioden laat-Paleolithicum tot en met Nieuwe Tijd.
Buiten zijn werk als specialist heeft hij tevens een ruime ervaring met archeologische opgravingen. Direct na het afronden van de studie kwam hij bij ARC bv in dienst als veldtechnicus. Vanaf 2003 werd hij tevens ingezet als veldarcheoloog (teamleider) bij grote opgravingen. Dit resulteerde in een volledige promotie naar projectleider in 2008. Binnen een opgraving kan hij functies vervullen zoals projectleider, veldarcheoloog (teamleider) en analoog veldtechnicus.
Kwalificaties: hoofdspecialisatie archeobotanie, deelspecialisaties hout, houtskool en zaden.
Opleiding: afgestudeerd als Chemisch-Analist en Waterkwaliteitsbeheerder, opleiding als zadenspecialist bij prof. dr. W. van Zeist (Biologisch-Archaeologisch Instituut, tegenwoordig Groninger Instituut voor Archeologie, Groningen) en voor hout en houtskool opgeleid door dr. W.A. Caspari en dr. I.-L.M. Stuijts. Frits heeft zeer veel ervaring in de analyse van botanische macroresten, hout en houtskool.
Dit betreft in de eerste plaats materiaal uit onder meer beerputten uit stedelijke context uit de Middeleeuwen en Nieuwe Tijd, maar ook heeft Frits veel botanisch materiaal bestudeerd en beschreven uit andere archeologische perioden en uit rurale contexten. Frits wil graag zijn ruime kennis en ervaring inzetten bij ArcheoSupport.
Kwalificaties: zeer ruime ervaring in archiefonderzoek, gespecialiseerd in het lezen en onderzoeken van handschriften uit de 16e en 17e eeuw, en historisch onderzoek in directe relatie tot archeologisch onderzoek.
Opleiding: Doctoraal examen Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Tonko schrijft regelmatig over voornamelijk 17e-eeuwse historische onderwerpen voor de tijdschriften ‘Stad & Lande’ en ‘Groninger Kerken’. Zo schreef hij de afgelopen jaren bv. over kerkbouw, torenklokken en uurwerken maar ook over de wolvenjacht en over erfbeplanting.
Door oude kaarten, aktes, tekeningen enz. te bestuderen kan historisch onderzoek een fundamentele meerwaarde geven aan de interpretatie van archeologische vindplaatsen uit de Middeleeuwen en Nieuwe Tijd. Hierdoor worden de - soms abstracte - archeologische opgravingsresultaten in een bredere context geplaatst.
Opleiding: Marcella is in 2001 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de Klassieke en Mediterrane Archeologie.
Marcella heeft tijdens en na haar studie werkervaring opgedaan bij diverse archeologische bedrijven. In 2003 is ze gaan werken voor ARC bv, in eerste instantie als veldmedewerker en al vrij snel als veldarcheoloog, waarbij ze zowel kleine als grotere projecten en opgravingen heeft geleid. Haar taken hierbij waren: het aansturen van het veldteam, contacten onderhouden met de betreffende opdrachtgevers en het bevoegde gezag en het verwerken van de onderzoeksgegevens in een rapportage of een publicatie.
Vanaf 2005 breidde Marcella haar werkzaamheden bij ARC bv uit met het specialisme Romeins importaardewerk en daarna ook de materiaalcategorie leer. Als leerspecialist verzorgde ze de conservatie van lederen voorwerpen, de analyse ervan en vervolgens de rapportage. Naast haar werk als veldarcheoloog/projectleider en specialist leer hield ze zich ook bezig met het deponeren van archeologische projecten in een centraal database systeem (Archis) en was ze mede verantwoordelijk voor het E-deponeren van projecten van ARC bv.
Kwalificatie: IT/Technische ondersteuning van alle archeologische processen.
Opleiding: Na te zijn afgestudeerd in de informatica, is Michel met een omweg in de archeologie terecht gekomen tijdens de beginperiode van ARC bv. In die periode heeft hij een state-of-the-art digitaal registratiesysteem voor archeologie ontworpen met een GIS-gebaseerde veldmodule, een centrale database, een GIS-module en deponerings-module. Zijn collega's en hijzelf hebben er hard aan gewerkt om de administratieve processen in het veld en binnen, bij de vondstverwerking, de uitwerking en de deponering optimaal te laten lopen. Dit is gelukt.
Opleiding: doctoraal examen biologie Rijksuniversiteit Groningen en doctoraat in de archeozoölogie 1988, Biologisch-Archaeologisch Instituut, Rijksuniversiteit Groningen.
In zijn werkzame jaren heeft Hijlke vooral kennis opgedaan op het gebied van de archaeozoölogie van het Nabije Oosten en van Nederland en West-Europa. Door zijn brede kennis heeft hij binnen het voormalige ARC bv een bijdrage kunnen leveren aan interdisciplinair onderzoek. Ook zijn internationale contacten worden zeer op prijs gesteld.
Voor ARC bv heeft hij sinds 1998 voor vrijwel alle opgravingen waarbij archeozoölogisch materiaal werd gevonden, dit geanalyseerd en gepubliceerd in de ARC-Publicaties en ARC-Rapporten. Hierbij was vooral zijn kennis van zoogdieren, en speciaal van schaap en geit, van essentieel belang. In de loop van de jaren is deze kennis alleen nog maar uitgebreid.
Voor determinatie-doeleinden heeft Hijlke een kleine eigen collectie dierlijk botmateriaal beschikbaar, en een zeer grote literatuurcollectie op het gebied van anatomische indentificaties. Daarnaast kan hij een direct beroep doen op de collectie van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) van de Rijksuniversiteit Groningen.