ArcheoSupport bv

Alles voor uw archeologisch onderzoek

Diensten

Glas, bouwmateriaal, pijpaarde, metaal

De bestudering van de materiële cultuur houdt zich bezig met verschillende vondstcategorieën, zoals glas, metalen voorwerpen, wandtegels en ander bouwmateriaal, maar ook pijpaarde, textiel en houten voorwerpen. Het zijn objecten die vaak een inzicht geven in het persoonlijke leven van de mens in het verleden. Ze kunnen vertellen over de welstand of de interesses van mensen, maar ook in groter verband over economie en handelsstromen, over technisch kunnen en culturele invloeden.

Voorwerpen van glas, pijpaarde of metaal, maar ook wandtegels, zijn bij uitstek geschikt voor het dateren van een vondstcomplex. Het onderzoek naar deze materiële cultuur wordt uitgevoerd door middel van een beschrijving van de artefacten, de datering van de objecten en door een plaatsing in hun culturele context.

Voordat het resultaat van de studie aan de synthese wordt toegevoegd, worden de uitkomsten van het onderzoek besproken met medespecialisten. Doordat er een groot aantal gekwalificeerde materiaalspecialisten aan ArcheoSupport verbonden is, kan dit de studie van het vondstcomplex aanzienlijk verrijken en het uiteindelijke rapport een meerwaarde geven.

Dit onderzoek wordt gedaan door drs. Jan Schoneveld

ArcheoSupport

ArcheoSupport archeologie

Diensten


Publicaties


Persoonlijke publicaties

Contact

Postbus 41091
9701 CB Groningen

info@archeosupport.nl

06-29060092

Grondprofiel van Middeleeuwse boerderij (Loppersum).

ArcheoSupport Logo